- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sezamová semínka | 30 |
Lilek | 400 |
Jogurt bílý selský (Hollandia) | 200 |
Česnek | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Dochucovadla:
sůl, římský kmín, citronová šťáva, cayenský pepř
Energetická hodnota celkem: 2377 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 594 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
lilky propíchat trochu vidličkou, upéci vcelku, až jsou svraskalé. Nechat vychladnout. Sezam (musí být loupaný) opražit, rozmixovat s trochou soli na tahini pastu. Dužinu lilků vydlabat, přidat tahini, šťávu z půlky citronu, třený česnek, sůl, olivový olej, římský kmín, cayenský pepř a vše rozmixovat. Vmíchat jogurt a nechat odležet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.